Архиве категорија: Вијести из удружења

Vijesti iz udruženja SRS RS.

ПОЗИВ БИЛЕЋАНА НА “СОМОВИЈАДУ”

У оквиру програмских активности СРД “Билећа” БИЛЕЋА и ове године, као и претходних, у програму је предвидио организацију традиционалног такмичења у “Лову сома варалицом и бућком” као и такмичење у “Златном котлићу”.
Наставите са читањем ПОЗИВ БИЛЕЋАНА НА “СОМОВИЈАДУ”

Други јуниорски куп Братунац 2019.

У организацији Спортско риболовног друштво „Дрина“ Братунац, а у сарадњи са основним школама “Вук Караџић” и “Бранко Радичевич” одржано је друго такмичење у риболову.
Наставите са читањем Други јуниорски куп Братунац 2019.

БАЊАЛУЧАНИ УСПЈЕШНИ И ОВЕ ГОДИНЕ

У Словенији од 07. до 09. јуна. 2019. године одржан је 10.  Јадранско – Подунавски КУП  у Fly fishingu на ријеци Савињи и ријеци Дрети у Мозирју и Шемпетру. Ове године учествовало је 19 екипа,  из свих бивших република Југославије те двије екипе из Мађарске и једна из Бугарске.
Наставите са читањем БАЊАЛУЧАНИ УСПЈЕШНИ И ОВЕ ГОДИНЕ

Бијељина – традиционална хуманитарна акција

И ове године су чланови СРД Риба из Бијељине организовали хуманитарну акцију за кориснике народне кухиње. Чланови су се масовно одазвали и припремили 250 оброка за потребне са територије града Бијељина. Сваком од корисника је уручен посни оброк, који се састоји од порције пржене рибе, рибље чорбе, као и фарбаних јаја. Све потребне намирнице је обезбједило Удружење, а подјелу оброка је организовао Црвени крст Бијељина.
Наставите са читањем Бијељина – традиционална хуманитарна акција

Активности Билећана у 2018. години

СРД Билећа газдује водама Билећког језера, ријеке Вријеке и ријеке Брегаве. На путу Билећа – Требиње, испод извора Требишњице, на око 400 метара надморске висине, смјестило се највеће вјештачко језеро на Балкану, Билећко језеро. Површина језера у зависности од водостаја креће се од 30 до 34 квадратна километра. Језеро је веома богато разним врстама рибе, међу којима доминирају шаран, сом, стругач, црвенперка..
Наставите са читањем Активности Билећана у 2018. години