Архиве категорија: Vijesti iz udruženja

Vijesti iz udruženja SRS RS.

МИЛОВАН ЖИВКОВИЋ НА ЧЕЛУ СРД БАЊА ЛУКА

Овако је одлучено на синошњој изборној скупштини овог нејвећег Спортско риболовног друштва у Републици Српској. Ово је његов други мандат на овој функцији. Свима, а поготово старијим риболовцима је добро познато његово успјешно вођење овог удружења у наjтежем непосредно предратном и ратном периоду сада већ давних 90-тих година. Многима је ово био и разлог за подршку његовом поновном избору јер се очекује да Бањалучане врати на мјесто које заслужују а поготово на некадашња побједничка постоља њихове такмичаре.
Наставите са читањем МИЛОВАН ЖИВКОВИЋ НА ЧЕЛУ СРД БАЊА ЛУКА

Акција србачких риболоваца

Рибочуварска служба и чланови Спортско-риболовног друштва „Бистро“ Србац већ неколико дана спашавају рибљу младј од угинућа која је заостала у такозваним „грабама“ са мало воде након повлачења ријеке Саве у своје корито. За протеклих неколико дана спашено је више хиљада јединки штуке, шарана, амура и друге бијеле рибе и пребачено у Саву, Врбас, Брзају и друге водотоке на подручју ове општине.
Наставите са читањем Акција србачких риболоваца

Дервента – РИБОЛОВНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛУЖАНИМА

По Календару такмичења СРД “Укрина“ Дервента за 2018. годину, на дан 27. мај 2018. године организовала је такмичење  у извођењу спортског риболова у дисциплини “Лов рибе удицом на пловак“. Учешће на такмичењу узело је 14 такмичара.
Наставите са читањем Дервента – РИБОЛОВНО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛУЖАНИМА

ЈАСНЕ ПОРУКЕ СА СПРЕЧЕ

Да је ријека Спреча постала беживотан отпадни канал увјерили су се и сви они који су у суботу   били на мирном протестном митингу, који је одржан на њеним обалама. Многима је заискрила и суза у оку када су видјели све последице неконтролисаног излијевања отрова из фабрике у Лукавцу. Док се сами нису увјерили многи нису могли ни повјеровати да је у води уништена не само риба већ и све друго што је у њој живјело. Да на обалама више нема птица, инсеката а на земљи мрава, буба или свега другога што је ту живјело. Питање је само дана када ће се почети сушити врбе и друго растиње.
Наставите са читањем ЈАСНЕ ПОРУКЕ СА СПРЕЧЕ

Костајница, обиљежен јубилеј

Дана 20.05.2018. године са почетком у 11 часова у просторијама СРУ “Мрена” из Костајнице одржана је редовна и свечана Скупштина. У току редовног засједања делегати су усвојили Извјештај о раду и финансијски извјештај за 2017. годину и Планове за 2018. Годину а изабран је и нови Надзорни одбор. На Свечаној скупштини поводом 20 година рада и постојања удружења поред делегата риболоваца присуствовао и већи број званица.
Наставите са читањем Костајница, обиљежен јубилеј