Архиве категорија: Вијести из удружења

Vijesti iz udruženja SRS RS.

Активности Билећана у 2018. години

СРД Билећа газдује водама Билећког језера, ријеке Вријеке и ријеке Брегаве. На путу Билећа – Требиње, испод извора Требишњице, на око 400 метара надморске висине, смјестило се највеће вјештачко језеро на Балкану, Билећко језеро. Површина језера у зависности од водостаја креће се од 30 до 34 квадратна километра. Језеро је веома богато разним врстама рибе, међу којима доминирају шаран, сом, стругач, црвенперка..
Наставите са читањем Активности Билећана у 2018. години

Порибљена Уна

Данa 08. 04. 2019.године СРУ “Мрена“ из  Костајнице у складу са својим Планом рада за текућу 2019. годину поред сталне бриге о очувању ријеке Уне и њених притока, спровело осму по реду акцију порибљавања.
Наставите са читањем Порибљена Уна

Капитални примјерак штуке у Врбасу

На ријеци Врбас, риболовац ОРОЗ ДАРИО, члан Спортско риболовног друштва “Врбас” из Лакташа уловио је капитални примјерак штуке тешке 16,40 килограма и дужине 122 центиметра.

Наставите са читањем Капитални примјерак штуке у Врбасу

Саопштење о заштити ријеке Уне

Дана 25.03.2019.године  у просторијама Општине Нови Град,  Палија Миланко предсједник удружења и Зец Слободан предсједник Скупштине СРУ “Мрена“ из Костајнице, присуствовали су радном састанку на коме су били и  представници СРД “Нови Град“ : Џафербеговић Едиб предсеједник удуржења, Лончина Милош подпредсјеник УО удуржења и Бабић Милан секретар удружења, затим представници из Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног наслијеђа Републике Српске, Ковачевић Драган и Радошевић Дејан, те Зоран Мијатовић начелник за урбанизам и просторно уређење Нови Град, који су били и иницјатори састанка. На састанку је разговарано око очувања природно културне баштине и проглашења парка природе слива ријеке Уне са акцентом на заштити флоре и фауне, рибе, рибљег фонда, те човјекове природне околине, са закључком да Спортско риболобна удуржења из Новог Града, Костајнице и Козарске Дубице на ову тему наведном Републичком зводу е-маилом  доставе своје приједлоге и сугестије како бих се израдила јединствена риболовна основа, те наредни радни састанак да се одржи у просторијама СРУ“Мрена“ у Костајници.
Наставите са читањем Саопштење о заштити ријеке Уне

ПОРИБЉЕНА УНА

Спортско риболовно удружење „Мрена“ из Костајнице 19. октобра 2018. године успјешно је спровело седму по реду акцију порибљавања на свом риболовном подручју. Том приликом у ријеку Уну у мјесту Грдановац, пуштено је 53 кг шарана.
Наставите са читањем ПОРИБЉЕНА УНА