НЕВЕСИЊСКИ РИБОЛОВЦИ ИСПУЊАВАЈУ ДАТА ОБЕЋАЊА

Невесињски риболовци окупљени у Спортско-риболовно друштво „Заломка“ одлучни су да заштите рибљи фонд, очувају природу и обезбиједе услове за спортски риболов. Ово је истакнуто на редовној годишњој Скупштини Друштва која одржана 09. 03. 2017. године у Великој сали Скупштине општине Невесиње. Подносећи извјештај о раду  у прошлој години предсједник СРД „Заломка“ Невесиње, Градимир Спремо подсјетио је да су невесињски љубитељи природе и риболова обавили порибљавање језера Алаговац и ријеке Заломке, успоставили рибочуварску службу, учествовали у чишћењу водозаштитне зоне, прибавили документацију потребну за газдовање водама и организовали више такмичарских и неформалних дружења спортских риболоваца.
Nastavi čitati НЕВЕСИЊСКИ РИБОЛОВЦИ ИСПУЊАВАЈУ ДАТА ОБЕЋАЊА

АКЦИЈА ЗА ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дана 22. априла 2017. године реализована је акција ЛЕТС ДО ИТ –очистимо Земљу за један дан у организацији Удружења грађана „Мозаик пријатељства“ из Бања Луке у партнерству са Удружењем грађана “Руке“ из Сарајева.
То је замишљена велика еколошка волонтерска акција широм Босне и Херцеговине. Пројекат је започео 2012. године и до данас се одржава сваке године у свијету и нашој земљи.
Nastavi čitati АКЦИЈА ЗА ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Вијести из Дервенте – Дан вода

На дан 22. 04. 2017. године поводом Свјетског дана вода неколико спортских риболоваца уз подршку Управног одбора СРД “Укрина Дервента извела је радну акцију уређења обале ријеке Укрине  у реону између два градска моста. Акцији је осим спортских риболоваца од грађана, иако је позив био  медијски објављен, нико се није прикључио. Покосила се трава уз обалу у ширини 3 м, очишћено земљиште уз обалу од корова и растиња те покупљено сво смеће.
Nastavi čitati Вијести из Дервенте – Дан вода

Poziv na “Memorijalni KUP Vladan Kos”

Sportsko ribolovno društvo Banja Luka i ove godine organizuje “Memorijalni KUP ” u čast tragično stradalog ribolovca Vladana Kosa.
Takmičenje je u varaličarenju a biće održano dana 14.05.2017. godine (nedelja) u Banja Luci u mjestu Krupa na Vrbasu, na rijeci Krupi, sa početkom u 9 časova.
Nastavi čitati Poziv na “Memorijalni KUP Vladan Kos”