КАПИТАЛНИ УЛОВИ ДЕРВЕНЋАНА

Сома од 26 кг. и амура од 12 кг. уловили спортски риболовци Милисав Прерадовићц и Борислав Панзаловић, чланови СРД „Укрина“ Дервента. Бистро!
Спортски риболовац Милисав Прерадовић члан Спортско риболовног друштва „Укрина“ Дервента на дан 02. јула 2017. године надмудрио је сома тежине 26 кг и дужине 1,6 м. Улов је забиљежен на ријеци Укрини код Босанских Лужана у вечерњим часовима. Сом се закачио на кедер бабушка. Извлачење сома из воде трајало је скоро око сат времена. Помоћ при извлачењу рибе пружио је син Никола, такође заљубљеник овог спорта. До сада је било улова од 12 до 14 кг.

РИЈЕДАК УЛОВ АМУРА ОД 12 КГ

Члан Спортско риболовног друштва “Укрина“ Дервента, спортски риболовац Борислав Панзаловић, почетком јула 2017. године на ријеци Сави уловио је амура тежине око 12 кг и дужине чак 80 цм. Амур је уловљен на вјештачку варалицу кашика.
Овај амур није једини улов искусног риболовца, јер је током ове године као и претходних са својим пријатељима упецао забиљежене примјерке шарана и сома.
Напоменимо, да је Панзаловић страсни дугогодишњи и несвакидашњи спортски риболовац који на пецање често одлази осим на Укрину , Саву, Босну и Врбас а свакако ту је и језеро Дренова.

Сретно и Бистро нашим риболовцима и убудуће!
Тодорић Татјана