ВЕОМА УСПЈЕШНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА САВЕЗА

Ово је оцјена свих који су данас, 13. маја 2018. године посјетили штанд нашег Савеза на Првом сајму спорта Републике Српаске у организацији Министарство спорта.
Поред лијепо уређеног, и за ове прилике посебно припремљених фото паноа на ком су презентовани наши шампиони, успјешни такмичари, школе риболова и такмичарске стазе, на нашем штаду су се  могла видјети  и бројна признања наших клубова и појединаца.
Сва су она на овај начин предочена спортској јавности и по први пут су многи сазнали на наше шампионе Раду Келечевића, Жељка Прпића и друге успјешне такмичаре и по први пут јавност је упозната и са одличјима која су освојили наши такмичари а која су до сада чамила у  канцеларијама  наших друштава или у кућама самих такмичара и за које смо знали једино ми спортски риболовци.
Све ово је попраћено и додатно програмски обогаћено са видео записима наших ријека и језера са такмичења на којима смо били организатори. Били су ту и препарирани  и лијепо презентовани улови а и прибор на којим  ловимо,  изложен од стране нашег суорганизатора продавнице риболовног прибора ,,Трофеј“ из Лакташа.
Посебну пажњу је привукла  презентација “Лова рибе у Fly fishing” техници, коју је пред ТВ камерама, бројним посјетиоцима и излагачима на сајму, прeдочио наш млади такмичар Кавић Милош из Бања Луке. Овим смо се и  ми  поред бројних борилачких, дворанских и других спортова коначно и на овај начин приказали а надамо се и утицали да се измијену  досадашњи ставови и мишљења  од оних  да  се риболовом баве само старије особе ради улова или рекреативци у поодмаклој старосној доби  па до тога да уопште не припадамо породици спортова.
Како видимо и на овај начин смо многе разувјерили  а очекујемо и другачија мишљења и од оних који о многоме у спорту одлучују. Међу првима мислимо на Министартсво породице, омладине и спорта које је посјетило наш штанд а и друга Министарства у нашој Влади.
То нам је овога пута и био главни циљ а и задатак који смо добили од наших органа. Надамо се да ћете и Ви оцијенити да су га задужени за овај наступ на сајму, успјешно положили.Спортско риболовни савез РС