ОДРЖАН ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР «ВЛАДАН КОС»

13.05.2018. године у Бања Луци у Крупи на Врбасу на ријеци Крупи одржан је 3. Меморијални турнир «Владан Кос» на којем је учествовало 30 такмичара из БиХ и региона.

Побједник је Никола Деспотушић из Сиња, ХР – ШРД “Цетина“, друго мјесто је Зоран Човић из Загреба ХР – ШРД Пишкор а треће Анђелко Паштар из Бања Луке БиХ-СРД-БЛ.
Организатор турнира је Спортско-риболовно друштво Бањалука у сарадњи са удружењем «Младица» из Бања Луке.

Десет судија је учествовало у оцјењивању такмичара по принципу једна уловљена риба један бод. Такмичење је организовано у складу са ФИПС-ед правилником, што значи да се риба лови вјештачим мамцима, без контра куке. Лови се искључиво са обале, без уласка у воду.

У оквиру турнира настављено је и порибљавање ријеке Врбас рибом младицом уз помоћ чланова РК “Бук”. Око 80 младица је пуштено у ријеку чиме је завршена друга фаза порибљавања, а укупно је у Врбас пуштено око 180 младица.
Подсјећамо да је ово први пут да је Врбас порибљен рибом младицом, која је угрожена врста рибе и налази се на Црвеној листи угрожених врста ЕУ.

Меморијални турнир организујемо трећи пут у част нашег пријатеља и једног од оснивача нашег удружења, Владана Коса, који је био и дугогодишњи члан СРД Бањалука и љубитељ природе.

Спортско риболовно друштво
Бања Лука