ШТАНДУ СРС РС ДРУГО МЈЕСТО НА САЈМУ СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Резултат је овогодишњег наступа нашега Савеза на овој највећој и најпрестижнијој манифестацији спорта Српске на којој је узело учешће 40 спортских савеза и бројних других учесника који имају везе са спортом.
Овако висока оцјена не само да је обрадовала многе наше активисте који су били директно укључени у реализацију овога пројекта, него и бројне наше чланове који су одмах по сазнању за ову вијест упутили честитке нашем предсједнику Живковићу.

Нису изостале ни честитке представника организатора и присутних челника других савеза. Све ово је побудило додатну пажњу присутних новинара и ТВ извјестилача па је предсједник Живковић  и по други пут дао интревју како би се јавност још детаљније упознала о томе шта ради и какве резултате постиже наш Савез. Све је то поткрепио изложеним експонатима уловљених примјерака риба које је за овогодишњи сајам уступило СРД из Бања Луке и фото паноима на којима су презентоване наше спортско риболовне стазе, слике шамионских екипа и појединаца који су освојили побједничке пехаре на нашим и на међународним такмичењима. Посебно пажњу је посветио фото паноу на коме су презентоване слике полазника Малих школа спортског риболова  и истакао како је то једна од значајнијих наших активности гдје постижемо веома добре резултате на едукацији младих и њииховом опређељењу да се баве овим лијепим спортом. Уз све ово је ишаио и практичан приказ технике лова рибе у такмичарским дисциплинама ,,Лов рибе удицом на пловак“ и ,,Лов махачем” који су презентовали  наши млади такмичари Остојић Маријана из Лакташа и Смиљанић Огњен из Бања Луке са врхунским такмичарским прибором и другом опремом коју је обезбиједила специјализована продавница „Трофеј“ из Лакташа.
Иначе овогодишњи наступ нашег Савеза је био и додатно обогаћен  видео презентацијама филмова које су за ову прилику Савезу уступило СРД из Требиња и Бања Луке. И ово је додатно повећало интересе за посјете нашем штанду јер слике са прелијепе Требишњице  и Врбаса, приказано богатство рибом вода Херцеговине и овог дијела РС никога нису остављали равнодушним и без коментара који су само имали ријечи хвале за порибљавање и чување ових наших природних бисера.
Када смо све ово чули и виђели остаје жал због тога што на сајаму нису приказани и друге наше ријеке и језера попут прекрасног Рибника, Пливе, Дрине,  Укрине, Жељезнице, Билећког  језера и Дренове, трофејних улова сомаова, шарана, младица, пастрмки, плотица и друге рибе у њима и што на штанду немамо више рекламног матреијала  из наших друштава које би подијелили посјетиоцима.
Очекујемо да ће послије овог великог успјеха и додатно стеченог искуства наш наступ на следећем овом сајму бити још боље припремљен а наша друштва увиђети да је и њихово учешће од заједничке користи и интереса.

Секретар СРС РС