Други јуниорски куп Братунац 2019.

У организацији Спортско риболовног друштво „Дрина“ Братунац, а у сарадњи са основним школама “Вук Караџић” и “Бранко Радичевич” одржано је друго такмичење у риболову.

У дисциплини “Лов рибе удицом на пловак” под називом “Други јуниорски куп Братунац 2019” за јуниоре и млађе јуниоре које је и ове године окупило велики број такмичара.
Такмичење је одржано 22. јуна 2019. године на Рајској плажи у двије категорије, прва група до 5 разреда основне школе. Прво мјесто освојио је Дејан Јосиповић, који је једини од учесника имао улов. Како остали такмичари нису имали улова, извлачили су папире на којима су били исписани бројеви два и три. Након извлачења, Милица Стевановић је добила награду за друго мјесто, а Милош Крсмановић за треће.
Дејан Јосиповић, побједник овогодишњег такмичења за млађе категорије је изјавио да није било тешко и да није очекивао да ће упецати рибу а о риболову је учио од дједа и тате.
У другој категорији од 6 до 9 разреда основне школе награђени су Марко Матић са уловом од 670 грама прво мјесто, друго Саша Варагић и треће мјесто припало је Милошу Кубатлији.Наставник ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Филип Симић, говорио је о промоцији риболова, шта је циљ такмичења, да су у школи полазницима показане основне технике, опрема. Риболов промовише један здрав начин живљења, подизање еколишке свијести и очувања природе, а улов као улов, то је на другом мјесту, наравно и дружење.
Организатори су уз подршку Општине Братунац и ове године обезбиједили вриједне награде, а за све учеснике обезбијеђен је прибор, храна за рибу и слатки пакети.Рибочувар Мирослав Лончаревић је пренио атмосферу са такмичења, „Дјеца су уживала. Ово је заиста један диван сусрет. Све је протекло како треба, а најбитније је да се дјеца друже. Ми настављамо са организацијом и сљедеће године, а у наредном периоду организујемо и друга такмичења“.
На крају такмичења, награде и захвалнице учесницима уручио је начелник Општине Братунац Недељко Млађеновић, те поручио да је циљ општине да кроз различите начине забаве и спорта стимулише омладину да се друже и да слободно вријеме проводе у природи, а не на интернету.

СРД “Дрина” Братунац