Руђани спроводе планиране активности

СРД „Језеро“ из руда је успјешно провело планиране активности овог удружења.

Такмичење
На акумулационом језеру Сетихово 09. јуна одржано је друштвено такмичење у дисциплини “Лов рибе удицо на пловак” гдје је учешће узело 22 такмичара у категоријама сениори, кадети и кадеткиње.
У категорији сениора побједник је био Милановић Петар са уловом од 6550 грама, у категорији кадета Јевђевић Стефан са уловом 2785 грама а у категорији кадеткиња прва је била Јовановић Јана са 705 грама.
Три пропласирана сениора поред диплома награђени су и новчаним наградама а кадети и кадеткиње награде су добили у рибарском прибору.
Признања и поклони додјељени су Голубовић Ђорђу, најмлађем учеснику (5 година) и Станојевић Вуку, најстаријем учеснику (78 година).
Такмичење је протекло у правој спортској атмосфери, након завршетка такмичења настављено је дружење уз традиционални ручак.

Школа риболова
У сарадњи са основном школом извршено је анкетирање међу ученицима шестог разреда и пријавило се 15 кандидата. Школа риболова је реализована од 19. dо 23. jуна према већ раније утврђеном програму, како теоретском тако и практичном. Након завршетка, извршено је тестирање полазника и сви учесници су успјешно положили тест, уручена су им признања о завршеној школи као и чланске карте са маркицама за 2019. годину, које је бесплатно додијелио Савез на чему им се захваљујемо а од Друштва су награђени са по једним штапом-такмичарцем.
За реализацију школе риболова били су ангажовани Радојко Брадоњић, предсједник УО, Драгомир Гавриловић, секретар и Зоран Милошевић, рибочувар а за тему пружања прве помоћи био је ангажован доктор медицине, специјалиста Крста Станишић, коме се захваљујемо.

Порибљавање
Као и сваке године и ове године извршено је порибљавање риболовних вода којима управља СРД “Језеро” Рудо. Порибљавање је извршено 20. Јула са 300 кг поточне пастрмке и 500 кг шарана, које је донирано од стране ХЕ Вишеград. Млађ је била одличног квалитета и пуштена је на више локација језера и ријеке Лим.

Предсједник
Радојко Брадоњић